Cortana’nın Beta Sürümü iOS İçin Yayında

0
87

Microsoft‘un, Apple ve Google’ın sesli asistan servislerine rakip olarak geliştirdiği Cortana, yavaş yavaş kaleleri içten fethetmeye devam ediyor. Bir süredir Android platformundaki varlığını sürdüren sesli asistan, şimdi de iOS’te beta olarak yer almaya başladı.

Yazılım devi mayıs ayında Cortana’nın sadece Windows’la sınırlı kalmayacağını, iOS ve Android platformlarına da geleceğini duyurmuş ve sesli asistan ilk olarak Android’de beta sürecine başlamıştı. Bir süredir kısıtlı özelliklere Android’li kullanıcılara hizmet veren Cortana, artık iOS için de aynı sürece girdi. Böylece daha önce beta sürümü için kayıt olan kullanıcılar, yavaş yavaş Siri rakibi asistanlarına kamaya başladı.

Şimdiden birçok kullanıcının denemeye başladığı ve geri bildirimde bulunduğu Cortana uygulaması, tıpkı diğer sesli asistanlar gibi hava durumu, spor müsabakaları, yakındaki restoranlar ve daha birçok konuda kullanıcılara bilgilendirmede bulunuyor. Apple’ın TestFlight programı kapsamında kullanıcılara beta sürümü dağıtılmaya başlanan Cortana’nın tam sürüm halinde ne zaman yayınlanacağı henüz belli değil.

https://twitter.com/Fomalhaut_01/status/669777546335137792/photo/1?ref_src=twsrc%5Etfw

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here