Gerçek Süper Güçlere Sahip 7 Az Bilinen Hayvan

    0
    148

    “Gerçek Süper Güçlere Sahip 7 Az Bilinen Hayvan” başlıklı bu videonun metnini buradan okuyabilirsiniz:
    Taklitçi Ahtapot – Kılık Değiştirmek
    Esnek vücut yapısı sayesinde istediği şekle girebilir ve “kromatofor” adı verilen pigment hücreleri sayesinde vücut rengini değiştirebilir. (vücut büyüklüğünü değiştirebilir )
    Bu yetenekleri sayesinde denizanası, denizşakayığı ve yassı balık gibi onlarca hayvanın taklit ederek avlarına sinsice yaklaşabilirler.
    Veya saldırılacağını anladığında 6 kolunu kuma gömüp 2 kolunu dışarıda bırakarak zehirli bir deniz yılanını taklit edebilir.
    Kıllı Kurbağa – Bıçak Kemikler
    Kıllı kurbağa, saldırılacağını anladığı zaman kendi vücut kemiklerini kırarak dışarı çıkartır. Daha sonra bıçak gibi keskin olan bu kemikleri düşmanlarına batırmak veya fırlatmak için kullanır. Bu yönüyle kıllı kurbağayı ünlü süper kahraman ‘Wolverin’e benzetilir.
    Bok Böceği – Mükemmel Güç
    Kendi ağırlığının 1141 katı fazlasını taşıyabilir. Bu, bir insanın yaklaşık olarak 6 çift katlı otobüsü çekebilmesine eşdeğerdir.
    Elektrikli Yılan Balığı – Elektrik Çaprmak
    Vücudunun büyük bir kısmı özel hücrelerden oluşmuş ve elektrik üretebilen organlarla kaplıdır. Kısa bir sürede 600 wattlık elektrik üretebilir. Savunma veya saldırı amaçlı kullanılan bu elektrik bir insanı veya bir timsahı öldürmeye yetecek kadar şiddetlidir.
    Aksolotl – Vücudunu Yenileyebilmek
    Yaralanma veya diğer sebeplerden dolayı zarar gören vücut uzuvlarını ve organlarını çok kısa bir sürede iyileştirebilir. Bu organlara beyinleri ve kalpleri de dahildir.
    Bombardıman Böceği – Zehir Püskürtmek
    Bir patlamayla düşmanlarına karşı kimyasal zehir içeren vücut sıvısı püskürtür. Püsküren bu sıvı yaklaşık olarak 100 santigrat derecededir.
    Alpheidae (Tabancalı Karides) – Parçalayan Kusursuz Kıskaçlar
    20, 30 santimetre uzağındaki avına saldırı için kıskaçlarıyla saatte ortalama 100 km hıza sahip hava baloncukları fırlatır.
    Bu hava baloncuklarının sıcaklığı kısa bir süre için Güneş’in yüzey sıcaklığına (4000C°) kadar çıkabilir ve oluşma esnasında etrafına sonik patlamadan daha fazla bir gürültü yayar.
    Saldırı yöntemi tabanca ateşlemeye benzediği için bu hayvana “tabancalı karides” de denilmektedir.

    CEVAP VER

    Please enter your comment!
    Please enter your name here