Önceki video ► https://www.youtube.com/watch?v=rKnX3VuOPhM
ABONE OL ► http://bit.ly/barisozcanyoutube
TÜM VİDEOLARIM ► https://youtube.com/barisozcan/videos
Web siteme #hakikiPokemon logosunun PNG versiyonunu koydum: http://barisozcan.com/kendi-pokemon-go-oyunumu-tasarladim-hakikipokemon/ İndirip kullanabilirsiniz.

Ben bu kanalda teknoloji hakkında atıp tutarken; yapay zeka, sanal gerçeklik filan deyip sürekli geleceğe bakarken birileri geçmişe baktı. Ta 20 yıl öncesinde çıkmış bir oyunu aldı; ta 25 yıl önce filmlerde gördüğümüz arttırılmış gerçeklik teknolojisiyle birleştirdi ve bir gecede dünyayı fethetti.
Dünyanın yarısı zaten Pokemanya çılgınlığıyla tanışmıştı, nostaljik duygularla hemen bu yeni oyuna sarıldı, onları gören dünyanın diğer yarısı da hemen bu gruba katıldı. Sonuçta sosyal medya çağında yaşıyoruz. Birbirimize bakarak öğreniyoruz. Ve bu modern dünyada çıkan her yeni şey bir öncekinin tahtını sallıyor. Pokemon Go çıktıktan sonra bir kaç gün içinde aktif kullanıcı sayısı bakımından Twitter ve Snapchat’i geçti. Elmayla armutu mu karşılaştırıyorum? Pek sayılmaz. Sonuçta sosyal medya da bir oyun değil mi? Paylaşım yaparak puan kazanıyoruz. Takipçi sayısına göre itibar elde ediyoruz. Nefis bir oyun mekaniği. Bu da Pokemon Go’nun neden bu kadar büyük bir hızla yayıldığını daha iyi açıklıyor. Çünkü yıllardır böyle bir oyunu oynayabilmek için adeta eğitim aldık. Akıllı telefonumuz: var. Sosyal medyayı: kullanıyoruz. Bir şeyler toplamayı ve biriktirmeyi: seviyoruz. Oyun: ücretsiz (tabi onun için harcadığımız vakti nakit olarak kabul etmiyorsak). O halde neden oynamayalım? Sonuçta bu da oyun içinde bir oyun. Yeter ki bu oyun bizleri yürüyen ölülere -zombilere- dönüştürmesin… Sonuçta onların da beyinlerine bir şey oluyor ve ortalıkta öylece dolanmaya başlıyorlar.
Peki bu oyunu özel kılan başka ne var elimizde? En çok bağımlılık oluşturan oyunlar bilgisayarla değil de insanlarla oynanan oyunlardır. Pokemon Go akıllı telefon ekranlarındaki oyun ekranını aradan kaldırıp gerçek dünyayı bize gösteriyor. Oyununu onun üzerine kuruyor, ekliyor. Fantezi dünyasının karakterlerini bizim dünyamıza buyur ediyor. Öyle ya eskiden biz oyun oynayarak fantezi dünyasına giderdik, artık fantezi dünyası bizim dünyamıza gelmeye başladı. Üstelik bunu yaparken bize “GO” diyor. Hadi durma, kalk yerinden, sokağa çık. Yeni yerler keşfet, yeni insanlarla tanış. Tabi bu açıdan baktığınızda oyunun çıkış zamanı da pek bir manidar. Kışın piyasaya çıksaydı bu kadar ilgi görür müydü sizce? Hoş Avustralya’da şu anda kış mevsimindeyiz ve orada da tuttu.
Bu bakış açısıyla bakınca harika gözüküyor değil mi? İnsan hemen kim akıl etmiş böyle bir oyunu, nereden aklına gelmiş diye düşünmeden edemiyor. Biraz arayınca da hemen buluyor. Pokemon fikrini ilk ortaya atan ve tasarlayan kişi Satoshi’yle tanışın. Kendisinin çocukluk hobisi böcek toplamakmış. Hobisini, hayale, hayalini de bu oyuna dönüştürmüş. Böcekleri de sanal yaratıklara. Pokemon dünyasında 700’den fazla yaratık var ama Pokemon Go’da şimdilik bunlardan 140 kadarı yakalanabiliyor galiba değil mi? Oynayanların yorumlarını alalım bakalım. Siz kaç tane yakalayabildiniz?

Videonun tam metni, kaynaklar ve linkler web sitemde: http://barisozcan.com/kendi-pokemon-go-oyunumu-tasarladim-hakikipokemon/

MÜZİK:
Invisible – Vibe Tracks
TheFishhead – Their World
Pokemon Theme Song
~
Copyright Disclaimer Under Section 107 of the Copyright Act 1976, allowance is made for “fair use” for purposes such as criticism, comment, news reporting, teaching, scholarship, and research. Fair use is a use permitted by copyright statute that might otherwise be infringing. Non-profit, educational or personal use tips the balance in favor of fair use.
~
HER PAZARTESİ OKU ► http://bit.ly/oku-serisi
HER PERŞEMBE İZLE ► http://bit.ly/izle-serisi
HER PAZAR STT DÜŞÜN ► http://bit.ly/stt-serisi
VLOG ► http://bit.ly/barisozcan-VLOG
~
http://twitter.com/BarisOzcan
http://google.com/+BarisOzcan
http://facebook.com/BarisOzcan
http://instagram.com/BarisOzcan
http://www.snapchat.com/add/ozcanbaris
http://BarisOzcan.com/sikca-sorulan-sorular

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here